divendres, 21 d’octubre del 2011

La Revolució Francesa (I)

Durant les darreres sessions hem estat treballant la Revolució Francesa. Entre moltes dades importants com ara noms propis, assemblees, assalts o constitucions hem conegut diferents nomenclatures de la classe del Tercer Estat.

He trobat això, sabeu què representa aquesta imatge? Què sabeu d'aquesta gent?

16 comentaris:

  1. Aquesta imatge representa una parella de sans-culottes. Sabem que els sans-culettes era el nom que rebien els grups populars i més baixos de la societat. Eren els artesans i treballadors, defensaven les postures més radicals, com un govern republicà i una democràcia més igualitària. El seu nom prové del rebuig d’aquest grup a vestir el culotte o pantalons curts característics dels grups socials més benestants. Els membres d’aquest grup en canvi, acostumaven a portar pantalons amb ratlles.

    ResponElimina
  2. REVOLUCIÓ FRANCESA (I)

    En aquesta imatge hi ha representats dos sans –culottes.
    El terme sans-culottes estava relacionat amb la moda i els costums de l’època del S. XVIII, identificats com les classe mitjanes i baixes de la societat francesa. Culotte era una peça de roba que portava la burgesia i la noblesa que per el contrari, no era utilitzat per la classe mitjana i baixa, ells ho substituïen per calces llargues.
    Els sans-culottes eren un grup que va intervenir en el procés de la revolució francesa. Es van agrupar formant un grup que va crear una revolució contra la monarquia, protagonitzant els principals desordres, ja que ells buscaven canvis més profunds en la societat i en la propietat.

    ResponElimina
  3. Jorge: En aquesta imatge es veuen a dos Sans-Culottes. Els sans-culottes constituïen, pel seu elevat nombre, una part important del Tercer Estat de la capital de francesa. Durant generacions es van trobar exposats en nombroses injustícies i contínues vexacions per part dels estaments privilegiats. Hi havia, doncs, odi i rancor acumulat cap a la gent que gaudien de tots els luxes.

    ResponElimina
  4. La Revolució Francesa (I)
    En aquesta imatge es pot observar a uns sans-culottes. Sans-culottes és un terme relacionat amb la novetat de la vestimenta del S.XVIII. Rebien aquest nom per no portar calces curtes com la classe acabalada. Aquest grup estava format per una gran part important del Tercer Estat de la capital francesa.

    Judit Roig

    ResponElimina
  5. ANA LU

    Aquesta imatge representa a dos persones del tercer estat que, en la Revolució Francesa (s. XVIII) rebien el nom de Sans-culottes; normalment éren els obrers i artesans.
    Se’ls hi deia així perquè no vestien com la noblesa i la burgesia i portaven la calça llarga.
    Durant la revolució els Sans-culottes va esdevenir una denominació que s’exhibia amb orgull ja que representava l’esperit de la revolució.
    Els Sans-culottes van lluitar contra la monarquia i van defensar els seus drets de ciutadans.

    ResponElimina
  6. En aquesta imatge podem veure que és una parella de Sants-Culottes. Aquests personatges van aparèixer a la Revolució Francesa, desprès de la Constitució de 1791. Aquesta gent se’ls anomenava masses populars, ja que és la gent del tercer estat que no està contenta amb els canvis i tots sabem que el tercer estat és el grup més nombrós de tota la població. Aquesta gent eren representats amb calces llargues i el més important, es van convertir en ídols revolucionaris. També van intervenir a la convenció girondina, exactament a les matances de setembre, en el qual van assaltar les presons de París i així li van donar un toc molt popular a la Revolució.

    ResponElimina
  7. NATALIA

    En aquesta imatge es poden veure dos persones del tercer estat, que els podem identificar a partir de la seva vestimenta.

    En el segle XVIII es va crear una categoria política i social: els Sans-Culottes. Aquests eren les masses populars, que van anar prenent un clar protagonisme en el procés revolucionari, no estaven contents amb els canvis i van lluitar contra la monarquia per tant obtenir uns canvis.

    Aquesta gent modesta no portava culotte (maies o calzes) sinó que vestien uns pantalons que els arribaven fins als talons. Es van convertir en uns ídols revolucionaris.

    ResponElimina
  8. En aquesta il·lustració es representa a una parella de sans–culottes.
    Amb aquesta denominació s'identificaven una gran part dels membres del tercer estat.
    El terme “sans-culottes” procedeix de la prenda (culotte), que portaven les classes altes de França, en canvi, les classes baixes portaven calces llargues que, poc després, exhibien amb orgull ja que era el signe dels revolucionaris. Aquest grup es va rebelar contra la monarquia per arribar a aconseguir canvis en la societat.

    Marina O.

    ResponElimina
  9. En aquesta fotografia podem veure dos membres que pertanyen al Tercer estat, que en la Revolució Francesa, van ser anomenats Sans-Culottes.

    Eren anomenats així perquè portaven un ''culotte'', una peça de roba que en aquell temps, eren representades com unes calces llargues.

    Els Sans-Culottes eren una gran massa de població, que després de la Constitució del 1791, van quedar descontents amb els canvis que es van aplicar.

    Cada vegada eren més, les persones que no estaves d'acord amb els luxos que tenien, i van arribar a ser un gran nombre important de part del Tercer estat que estaven en contra. Aquesta massa necessitava canvis. I més endevant es van rebelar contra la monarquia, i van aconseguir molts canvis importants.

    ResponElimina
  10. JUDIT LLINARES
    En aquesta imatge, surten dos persones que eran anomenades Sans-culottes. Van ser anomenats quan els burgesos ja volien que s'acavés la revolució perque ja havien aconseguit els seus beneficis, i aquesta gent seguia sense estar d'acord, aleshores van ser anomenats Sans-culottes com a un insult, però després ja no els hi afectava. Els Sans-culottes era la gent pobre del 3r estat que no vestien com els nobles i burgesos. La expressió Sans-culottes significava que portaven calça curta.

    ResponElimina
  11. En aquesta imatge apareixen dos membres del tercer estat. Per la seva manera de vestir podem saber que són els anomenats Sans-Culottes.
    Eren les masses populars que exigien uns canvis que els afavorisin, i es van convertir en idols revolucionaris. Els deien així perquè no vestien les calces curtes que portaven els privilegiats(culottes) sino que vestien amb pantalons llargs. La paraula Sans-Culottes s'utilitzava com a despectiu al principi, però desprès la gent el va començar a portar amb orgull.

    ResponElimina
  12. ALBA GONZÁLEZ

    Durant la revolució els Sans-culottes va esdevenir una denominació que s’exhibia amb orgull ja que representava l’esperit de la revolució. En aquesta imatge es poden veure dos Sans-culottes que eres del tercer estat, ho podem saber per la vestimenta que porten, que acostumaven a portar pantalons amb ratlles. El terme sans-culottes estava relacionat amb la moda i els costums de l’època del S. XVIII.Els Sans-culottes van lluitar contra la monarquia i van defensar els seus drets de ciutadans.El culotte, era un peça de roba, semblades a unes calçes curtes.
    (Alba).

    ResponElimina
  13. DANI
    En aquesta imatge es pot apreciar a dues persones del tercer estat, concretament són Sans-culottes. Ho sabem per la seva vestimenta: porten calces llargues.
    Després de la Constitució de 1791, una gran massa de població, no estava d'acord amb els canvis. Són les masses populars. Els Sans-culottes al principi no estaven ben vistos, però més tard es van convertir en idols revolucionaris per a la població gràcies a que van lluitar contra la monarquia per aconseguir alguns canvis.

    ResponElimina
  14. En la imatge, podem veure a dues noies que van vestides amb una roba força senzilla: un barret, una samarreta i pantalons llargs. La raó de perque portaben aquesta vestimenta es que eren del tercer estat, mes concretament, sants-culottes. Els sans-culottes es un terme que es va posar a la gent pobre, que a diferencia de la gent edinerada, poryaben uns pantalons llargs, d'aqui la paraula sants-culottes. Aquest terme es va posar com a signe d'insult a la gent del tercer estat pero mes tard, va ser portat amb orgull.
    Els sans-culottes eren una gran massa popular que es va rebelar per el fet de que no estaben d'acord en tots els "luxes" que rebia la gent privilegiada i en els canvis que s'estaben fen i que cada vegada els perjudicaba més. Van tinguer un paper molt important en la revolucio francesa, ja que la seva lluita contra les injusticies els va portar fins a assaltar presons etc...

    ResponElimina
  15. Recordo com és d'important fer un bon ús de l'ortografia... És una llàstima que alguns comentaris perdin la seva vàlua!!

    Vigileu!!

    ResponElimina
  16. ari: Aquesta imatge representa dos persones anomenades sans-culottes. Eren una massa de població que es va formar després de la constitució del 1791 que no estaven d'acord amb els nous canvis, i van fer una oposició a les reformes. Se'ls hi deia masses populars, aquestes masses necessitaven un canvi que al final el van aconseguir. Anaven vestits com idols revolucionaris i amb calces llargues.

    ResponElimina